Става напечено! Китай размаха пръст на САЩ: Веднага си махайте смъртоносните играчки от района

Става напечено! Китай размаха пръст на САЩ: Веднага си махайте смъртоносните играчки от района
Китай поиска от САЩ незабавно да изтеглят от Южна Корея системата си за противоракетна отбрана THAAD

Това стана буквално часове, след като Вашингтон обяви, че щитът е приведен в действие, пише Вести бг, позовавайки се на АФП.

„Позицията на Китай е ясна и категорична. Ние се противопоставяме на разполагането на системата THAAD и призоваваме страните да спрат незабавно нейното разполагане.

Ще предприемем необходимите мерки, за да защитим нашите интереси“, заяви Гън Шуан, говорител на Министерството на външните работи на Китай.

САЩ и Южна Корея се споразумяха да разположат системата за ПРО заради ракетните опити на Северна Кория, която притежава и ядрени оръжия.

Вашингтон и Сеул смятат, че противоракетните установки и радари за милиарди долари са необходими, за да се защити регионът от евентуална севернокорейска агресия.


Loading...

Пекин обаче се опасява, че мощната радарна система ще бъде използвана за шпиониране на китайска територия.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.