Как новите 9K317M “Бук-М3” спасиха Каспийския флот от “унищожение”?

Как новите 9K317M "Бук-М3" спасиха Каспийския флот от "унищожение"?
Дивизионът на зенитно-ракетната система (ЗРК) “Бук-М3”, дислоциранa в зоната на отговорност на Каспийския флот, изпълни задачи по отблъскване на атака на противник по въздух.

Това съобщи в петък представителят на пресслужбата на Южния военен окръг.

“Според сценария на учението, радарът в състава на ракетния дивизион за ПВО “Бук-М3″ е открил вражеските самолети, които са били на път към военноморската база на корабите на Каспийския флот в Дагестан – целите са своевременно унищожени”, се казва в съобщението.

Зенитчиците са изпълнили учебно-бойните задачи без предварителна подготовка, а радиоелектронните средства открили самолетите в максималния възможен диапазон.

Зенитно-ракетната система “Бук-М3” застъпи на бойно дежурство в Каспийския флот през ноември 2017 г.

Комплексът “Бук-M3” е наследник на системата “Бук-M2”. Радарът на комплекса може да поразява цели в диапазон до 70 км и височина до 35 км. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.