Какви ги върши руският спецназ с „военната хирургическа намеса” в Сирия

Какви ги върши руският спецназ с „военната хирургическа намеса” в Сирия
Руското министерство на отбраната не обича да афишира прекомерно подготовката на своите Сили за специални операции (ССО), защото всяко знание за тях може да бъде използвано против тях. Това с пълна сила се отнася и за действията на спецназа в Сирия.

БЛИЦ вече информира как „неизвестни хора” избиват главатари на терористите в Алепо и как руските командоси водят лов на терористи в провинция Идлиб. Преди дни руското командване пусна поредица от снимки без коментар от действията на командосите в Алепо и в пустинна местност в провинция Хомс на фона на руини от Палмира.

Очевидно е, че снимките не са рекламни, защото на отдалечено бойно поле се ходи само с поставена конкретна бойна задача.   На снимките се вижда камуфлирано оръжие с най-нови снайперски и колиматорни прицели, а така също и с приспособления за безшумна стрелба.

В кадрите се вижда и брониран автомобил Тигър”, противотанков комплекс и снайперски пушки.   Руските ССО са създадени през 2009 г., но дълго време фактът за тяхното съществуване е укриван. Едва при операцията в Сирия се наложи да бъдат разкрити и то след гибелта на един авионасочвач в тила на ИД.

Сирия служи като опитен полигон за изпитване в реални условия на нови специални средства за разузнаване, откриване и унищожаване на врага: инфрачервени прицели, термовизори, разузнавателни портативни дронове и дори бойни роботи.

Операциите на ССО в Сирия се окачествяват като „военна хирургическа намеса”: в дълбокия тил на противника с помощта на високоточно снайперско оръжие спецназът постига изключителни резултати, съпоставими със седмици авиационни удари.

Появи се информация в rusvesna.su, че в Русия се работи върху проект по обединяване в единна система на всички компоненти на екипировката под работно наименование „Защитник на бъдещето”, където прицелните и наблюдателните приспособления, средства за връзка и защита ще бъдат обединени в един комплекс.


Loading...

Западни военни анализатори отбелязват много бързия качествен скок напред в екипировката, стъкмяването, въоръжението и, като следствие, в ефективността на действията на руските ССО.
Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.