Интернет гигантите създават общ фронт срещу тероризма

Интернет гигантите създават общ фронт срещу тероризма


Facebook, Microsoft, Twitter и YouTube (филиал на Google/Alphabet) се съюзиха за борба с интернет пропагандата на тероризъм. Целта на партньорството е да откриват по-бързо съдържанието с терористичен характер на платформите си и да пресичат разпространението му, предава Мениджър Нюз.

Четирите компании ще създадат обща база данни с т.нар. цифрови пръстови отпечатъци на снимки или видеозаписи, които възхваляват тероризма или вербуват екстремисти. Те ще бъдат премахвани от платформите, се казва в общо съобщение на четирите компании, публикувано на сайтовете им.

Като споделяме информацията помежду си, можем да използваме тези дигитални отпечатъци, за да откриваме по-лесно потенциално терористичното съдържание. Компаниите уточняват, че нито едно съобщение няма да бъде трито или блокирано автоматично – всяка от тях ще оценява доколко съдържанието нарушава собствените й правила. Всяка ще решава сама кои снимки и видеа да добави в общата база данни. Компаниите искат да започнат събирането й с най-крайните и жестоки изображения и видеозаписи.

Компаниите не пропускат да отбележат, че ще продължат да спазват своите правила. Те подчертават, че всяка тях ще продължи да взема независими решения по искания за информация или премахване на съдържание от страна на правителствата или силите за сигурност.

Инициативата бе обявена, след като САЩ, ЕС и поредица от правителства призоваха през последните месеци социалните мрежи да засилят борбата си с онлайн пропагандата на джихад.
Twitter съобщи, че от средата на 2015 г. е свалила над 360 000 акаунта заради възхвала на тероризма и наблюдава намаляване на използването на платформата от екстремистите.
Повечето социални мрежи забраняват публикуването на призови за насилие и апология на тероризма.


Loading...

Източник: obekti.bg

Ние от wars.bg питаме дали всичко казано за Русия ще се тълкува за тероризъм ?

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.