“Звезда”: Ужасяващ анализ! Най-накрая стана ясно защо НАТО иска „да събуди руската мечка”

На 28 април парламентът на Черна гора гласува за присъединяване на страната към НАТО. Сега и в тази курортна страна може да се появят ракети, насочени към Русия, пише „Звезда”

Докато депутатите гласуваха за влизането в Алианса, на улиците течеше многохилядна акция на протест. Участниците в демонстрацията горяха флагове на НАТО.

Тълпата скандираше: „Предателство”, „Убийци”, „По вашите ръце има кръв”.   Трябва да се отбележи, че Черна гора много добре що е то бомбардировка на американски самолети. Не чак толкова отдавна тази страна бе част от Югославия, която прекрати своето съществуване именно заради въздушните удари на НАТО.

Видимо, политиците на Черна гора са забравили как САЩ „носеха демокрацията” в региона на крилата на своите военни самолети. Така, след като депутатите одобриха влизането на страната в НАТО, президентът на Черна гора Филип Вуянович подкрепи решението на парламента, отбелязвайки, че присъединяването към военния блок за Подгорица е залог за „вечно съществуване”.

Влизането на Черна гора в НАТО е само една от многото стъпки, насочени против Русия. През 2017 година са запланирани съвместни учения на Алианса с Грузия, Полша, Украйна, Латвия и Литва.   През май 2016 година бившият заместник главнокомандващ силите на НАТО в Европа  генерал Ричард Ширеф заяви, че през 2017 година ще започне ядрена война с Русия.

В книгата си „Война с Русия: 2017” генералът пише, че военните действия ще започнат в Прибалтика. Редица политолози са убедени, че въвличането на Русия в локален военен конфликт в този регион е стратегическа цел, поставена пред НАТО, и притесняването на руснаците в Прибалтика е част от държавната политика, преследваща целта да се провокират масови протести и да се прехвърли отговорността за случващото се върху Москва.

Изглежда, че генералите от НАТО правият всичко, за да провокират рязката реакция на Русия. През февруари в Полша започнаха мащабни военни учения, в които бяха задействани над 200 танка и бронирани машини, а също така и няколко хиляди американски войници.

Командващият групировката на въоръжените сили на САЩ в Европа Бен Ходжис подчерта, че маневрите са послания за Русия.


Loading...

Очаква се, че още през 2018 година Алиансът да приключи с изграждането на системата си за противоракетна отбрана в Източна Европа.   До какво ще доведат тези действия на военния блок?
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.