Защо морската пехота на Русия е най-добрата

Защо морската пехота на Русия е най-добрата

Защо морската пехота на Русия е най-добрата + СНИМКИ!

Руските морски пехотинци отдавна се смятат за военния елит на страната. Какво им е толкова специалното? Russia Beyond е тук да ви разкаже на 312-тата годишнина на руската морска пехота.

Силни като бикове

Руските морски пехотинци често оперират на сушата и в морето, изпълнявайки бойни задачи извън възможностите на редовната армия. За да правят това, очевидно трябва да са здрави бойци. Мускулестите пехотинци трябва да са с ръст над 175 см, но не по-тежки от 80 килограма. Новобранци с опит в спорта се добре дошли. В редиците на морската пехота няма място за слабаци.

Силен характер

Трябва да си решителен и интуитивен, за да влезеш в редиците на морската пехота. За опасните бойни условия всяка секунда е важна. Пехотинците лесно се адаптират и никога не отказват предизвикателство. “Там, където сме ние, там е и победата”, гласи мотото на морската пехота.

От водата на сушата – и обратно

Най-важната задача на морската пехота е кацането на сушата. Ето защо те тренират неуморно, докато тези маневри им станат втора природа. Независимо къде се намират, независимо дали е Северният ледовит океан или Черно море, “черните барети” не гледат термометъра.

Безгранична храброст

Приземяването на брега, където врагът има надмощие, не е лесна задача. Морските пехотинци са първите, които се сблъскват с вражеския огън, и първите, които завладяват ровове, насипи и бодливи телове, като освобождават пътя за войските след тях. Храбростта преди всичко!

Като риби във водата

Както можете да си представите, ако не си добър плувец, забравяш за морската пехота. Всеки трябва да бъде способен да се гмурка като тюлен през 50 метра замръзнали води – през планински езера, но с цялата си униформа. С месеци морските пехотинци пътуват по цял свят на дълги мисии. Морска болест?! Това какво беше?

Черна смърт

Основният цвят на руската морска пехота е черният: барети, якета, панталони и ботуши, Въпреки това символът на това звено е така наречената “тельняшка” – раирана синьо-бяла блуза (без ръкав или с дълъг ръкав). През Втората световна война германците наричат съветските пехотинци “черната смърт”. Вероятно не само заради униформата.

Колективен дух

Въпреки че руските морски пехотинци винаги са добре подготвени, никой не е всесилен: комуникацията и екипната работа са жизненоважни. Те трябва да поверяват животите си на своите колеги и приятели.

Ежедневна тежка рутина

Никой не е роден морски пехотинец. Това звание трябва да се заслужи. Борба гърди в гърди, стоманени нерви и никакъв страх. Те трябва да умеят да стрелят като професионалисти и също толкова добре да управляват всяко превозно средство. Ако не можеш да летиш на изтребител… търси си друга работа.

Те дори летят!

Вероятно е трудно за вярване, но руските морски пехотинци могат да летят. Понякога те сменят морето с небето. През 2016 г. морските пехотинци от Черноморския флот и Каспийската флотилия проведоха над 22000 парашутни скока – както през деня, така и през нощта.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.