Ето как военен пилот от резерва отговори на Бойко Борисов, нарекъл Радев „прост летец“

Ето как военен пилот от резерва отговори на Бойко Борисов, нарекъл Радев „прост летец“

Аз съм български военен летец-пилот от запаса/резерва. Излитал съм над 3 000 пъти и имам едно кацане по-малко от излитанията. Това коментира бойният пилот от резерва Борис Палатински.

Поводът е последния скандален запис с гласа на Борисов, в който той нарича Радев „прост летец“.

Прекарал съм във въздуха около 1 500 ч. В най-добрите си години българската военна авиация наброяваше около 350 – 400 пилоти. За съществуването си, живота си, изпълнявайки войнския си дълг, са отдали над 770 пилоти, щурмани и други летци и парашутисти. Сиреч над 200%, над два пъти повече са жертвите отколкото е бил личният ѝ състав в най-добрите си кадрови години.

Най-обичаните български войни – опълчението от Руско-турската война са почнали войната в състав от около 7 400 души. От тях загиват за България 3456-ма или около 50% – почти половината.

С другите държави и народи е същото. Когато фактите говорят, шапките се свалят. Всички знаят, всички са единодушни – ТОВА Е НАЙ-ТРУДНАТА и УВАЖАВАНА ПРОФЕСИЯ!

Но единственото правило без изключение е, че няма правило без изключения. В България това изключение касае една българска мУтРа !

Борис Палатински, военен-пилот от запаса, Фейсбук


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.