Дойче веле: Защо Швеция връща казармата за мъже и жени ?

Дойче веле: Защо Швеция връща задължителната военна служба за мъже и жени

На скоро Българският парламент отхвърли връщането на казармата в България!
Това трябва да даде повод за размисъл и на другите държави, членки на НАТО, които отмениха казармата за всички!

Втора голяма новина от Швеция за последната година: след като страната сложи край на културата на гостоприемство спрямо бежанците, сега тя връща задължителната казарма – за мъжете и за жените. Защо?, пита Дойче веле.

След осемгодишна пауза Швеция възнамерява отново да въведе задължителната военна служба.

Това е втората голяма новина от Стокхолм за последната година. След като преди време Швеция изненадващо спря приема на бежанци и мигранти, с което сложи край на културата на гостоприемство и загуби изградения си статут на голяма морална сила, сега правителството напомня на населението си, а и на другите европейски държави, че армията не е просто работодател като всички останали.

Тъй като липсата на специалисти се усеща и в армията, Стокхолм възнамерява да се завърне към “стабилното набиране на кадри” – както мъже, така и жени.
Годишно в армията не достигат около 2000 доброволци. Швеция казарма И ако това не се промени, отбранителната способност на страната скоро ще достигне положение, в каквото не е изпадала от незапомнени времена. Неутрална Швеция неизбежно би трябвало да стане член на НАТО, ако иска да получава защита срещу Русия.

А това трябва да даде повод за размисъл и на другите държави, членки на НАТО, които също отмениха задължителната военна повинност.

За или против сте връщането на казармата ?


Loading...

Източник:blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.