Договор за голяма сделка: “Уралвагонзавод” модернизира всички танкове Т-90А до ниво “Прорив-3”

В Русия танковете Т-90А ще бъдат ремонтирани и модернизирани до ниво Т-90М.

Съответният договор е подписан от министерството на отбраната на Руската федерация и корпорацията “Уралвагонзавод” в рамките на Международния военно-технически форум “Армия 2019”.

Според пресслужбата на държавната корпорация “Ростех” подписването на държавни договори е най-голямото по мащаб в петгодишната история на форума.

Документът бе подписан от ръководителя на отдела за държавна отбрана на министерството на отбраната на Руската федерация Андрей Вернигор и Вячеслав Халитов – заместник генерален директор на “Уралвагонзавод” по специализираната техника.

Според последния дългосрочните договори ще увеличат натовареността на предприятията от корпорацията, както и производствения и технологичния потенциал, предаде “Российская газета“.

Андрей Вернигор добави с надежда, че поръчката ще бъде изпълнена ефективно и навреме. Министерството на отбраната на Руската федерация е подписало държавни договори с предприятия за доставка на въоръжение, военно и специално оборудване в интерес на всички видове и родове руски въоръжени сили.

“Новото оборудване и въоръжение ще увеличат бойните способности на танка”, отбелязаха от “Ростех”. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.