„Днес е първият учебен ден за 183 новоприети студенти в професионално направление „Национална сигурност”

„Днес е първият учебен ден за 183 новоприети студенти в професионално направление „Национална сигурност”

„Днес е първият учебен ден за 183 новоприети студенти в професионално направление „Национална сигурност”!

Заради качеството на обучението, постигнатите успехи в научно-изследователската дейност и благодарение на професионалните умения и стратегическата визия на ръководния ѝ състав, Академията е уважаван и търсен партньор на държавната и местна администрация. Това каза днес, 3 октомври, заместник-министърът на отбраната о. р. генерал-лейтенант Атанас Запрянов в Аула „Раковски” на откриването на учебните занятия за студентите във Военната академия.

„Днес е първият учебен ден за 183 новоприети студенти в професионално направление „Национална сигурност”, каза заместник-министър Запрянов.

Национална сигурност

Той допълни, че за разлика от други учебни заведения Академията е неделима част от Въоръжените сили.
От името на министъра на отбраната Николай Ненчев заместник-министър Атанас Запрянов приветства студентите и научно-преподавателския състав с откриването на новата 2016-2017 година.

„Експертизата на Военна академия и възможностите ѝ за обучение отдавна са надхвърлили националната си значимост и се ползват с авторитет и интерес и от страна на НАТО и ЕС”, отбеляза още заместник-министър Запрянов.

Той пожела на новоприетите студенти да отстояват националните интереси и да изграждат у себе си нови качества, умения, ценности, защото това е най-голямата гаранция за израстване в професионалната кариера.

Национална сигурност

„Следвайки духа на своите традиции, Академията е и ще бъде водеща институция по въпросите на сигурността и отбраната, не само за Министерството на отбраната, но и за държавната администрация и структурите за сигурност в страната”, каза началникът на Военна академия „Г. С. Раковски” генерал-майор Тодор Дочев.

Той благодари на ръководството на Министерството на отбраната за подкрепата през последните години.


Loading...

Източник: mod.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

2 comments

  1. Каква национална сигурност без армия,която е по-малобройна и от терористическа група бе негодници?

    1. Пако,
      първо се научи да пишеш правилно и тогава коментирай какво има или няма!

Comments are closed.