Два свръхзвукови ракетоносеца Ту-160 прелетяха над Северно, Норвежко и Баренцово море

Два свръхзвукови ракетоносеца Ту-160 прелетяха над Северно, Норвежко и Баренцово море
Два ракетоносеца Ту-160 изпълниха планов полет над неутралните води на Баренцово, Норвежко и Северно море, съобщи министерството на отбраната, цитирано от РИА “Новости”.

“Двата стратегически ракетоносеца Ту-160 изпълниха планов полет над неутралните води на Баренцово, Норвежко и Северно море. Авиационен съпровод на самолетите от стратегическата авиация изпълниха екипажи на изтребители МиГ-31”, гласи съобщението.

Добавя се, че продължителността на полета е съставила над 14 часа, в хода на които е изпълнено и дозареждане на гориво на Ту-160 във въздуха.

“На отделни етапи от маршрута руските самолети бяха съпроводени от Eurofighter Typhoon и F-16  на ВВС на Великобритания”, отбелязаха от ведомството.

Пояснява се, че летците от стратегическата авиация редовно изпълняват полети над неутралните води на Арктика, Северния Атлантически, Тихия океан, както и Черно и Каспийско море.

Всички полети на самолетите от Въздушно-космическите сили на Русия се изпълняват в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство, без да се нарушават границите на други държави. / bg.rbth.com 


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.