Гръм в Крим: Повече от 100 самолета и хеликоптера извършиха масиран удар по наземни цели

Гръм в Крим: Повече от 100 самолета и хеликоптера извършиха масиран удар по наземни цели

Крим..
Авиацията от Южния военен окръг (ЮВО) извърши масирани ракетно-бомбени атаки срещу цели по време на учения на четири полигона в Южна Русия. Това посочиха от пресслужбата на окръга.
“Повече от 100 самолета и хеликоптера на авиационни части на 4-та армия на ВВС и ПВО нанесоха ракетно-бомбени удари срещу цели, разположени на четири полигона в Крим и Кубан”, казаха от пресслужбата на ЮВО.

Съгласно плана за командно-щабни учения са включени и изтребителите Су-30СМ, Су-27СМ3, Су-34, бомбардировачи Су-24М, щурмови самолети Су-25СМ и военни хеликоптери Ми-28Н, Ка-52, Ми-35 и Ми-8АМТШ.

По-рано личният състав на авиационните единици, разположени във Волгоградска и Ростовска област, а също и в Ставропол и Кубан, отработиха изтегляне на авиацията от летища, изпълнявайки бойната задача за отразяване на ракетни удари и предислокация към оперативни летища.

След успешно завършване на учебно-бойните задачи, самолетите и хеликоптерите се върнаха на летищата, където са базирани.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.