Гореща версия: Генерал обясни защо се е стигнало до трагичния инцидент с падналия „Пантер“ в Черно море

Гореща версия: Генерал обясни защо се е стигнало до трагичния инцидент с падналия „Пантер“ в Черно море
„Нашите пилоти летят опасно недостатъчно”.

Това заяви пред bTV генерал Стефан Петров по случай трагичния инцидент от миналата седмица, при който командир на вертолет „Пантер” изгуби живота си по време на учение.

„Годишният нальот е крайно недостатъчен. Има установени стандарти на база на дългогодишния опит в авиацията – нашите пилоти летят доста под тези стандарти”, категоричен е Петров, който има около 3100 летателни часа.

Според него проблемът с нальота на нашите пилоти не е от вчера и от днес, но когато има инцидент започва да се говори по темата. „Ако всяка година бяха отделяни едни нормални средства за поддръжката на самолетите, нямаше да стигнем до положението в момента”, допълни Петров.

„Да кажеш, че професията на пилот е хоби, а самолетите – скъпи играчки е неприемливо”, коментира още Петров по повод изказването на премиера Бойко Борисов по темата.

„Нека припомним случаите в Бисер, с горските пожари, с прелитането на чужди самолети до нашите граници и да видим дали любителите пилоти реагират правилно”, каза още той.


Loading...

„Авиацията е сложно нещо. Това е един организъм, в който един орган, ако не работи, тогава целият организъм не работи”, допълни Петров.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.