Глок 17 е най-употребяваният и известен пистолет +ВИДЕО

Глок 17 е най-употребяваният и известен пистолет +ВИДЕО


Глок 17 е най-употребяваният и известен пистолет, използван за охрана в света. Само в САЩ той заема 65% от пазарния дял на пистолети за охранители и правоприлагащи органи. И не само там, а и в целия свят, Глок 17 остава предпочитано оръжие за множество национални въоръжени сили, цивилна самоотбрана и охранителни фирми. Произвеждан е в компанията Glock Ges.m.b.H, Австрия, а негов създател е инженерът и основател на компанията – Гастон Глок.

Днес съществуват много видове пистолети Глок, в почти всички пистолетни калибри и в зависимост от нуждите. Рамките на всички обаче са изработени от удароустойчива пластмаса, а затворите са изготвени от висококачествена стомана и са подложени на специална обработка за повдигане корозоустойчивостта и износоустойчивостта им. Предимствата на Глок 17 са, че е сравнително лек за подобен пистолет и е с изключително изчистен и удобен дизайн, без излишни бутони, предпазители, ръчки, което улеснява употребата при бърза стрелба. За възможностите си и качествата си Глок 17 се продава на добра цена (около 1000-1200лв.). Поддръжката му е евтина и това, че e един от най-разпространените пистолети му дава възможност за лесно намиране на резервни части, както и възможност за модификация чрез всевъзможните аксесоари, произведени специално за него.

Пистолетът е създаден да отговаря на 17-те критерия, изготвени от австрийската армия, по повод желанието й, през 1980, да поднови пистолетите си и да направи огромна поръчка.
Вместо да ви занимаваме със скучни характеристики, просто си заслужава да споменем няколко от изискванията, за да разберете какви са качествата на пистолета Глок 17.

Някои от тях са пистолетът да бъде самозараждащ се и да отговаря на стандартите за боеприпаси на НАТО – 9×19mm Parabellum. Освен това с пистолетът трябва да може да се работи само с една ръка, независимо от това дали е лява или дясна и да е абсолютно защитен от изпускане от 2 метра височина върху стоманена плоча. Демонтажът на основните части, поддръжката и след това сглобяването трябва да се осъществяват възможно най-бързо и без инструменти.

Глок 17
Глок 17

Частите в оръжието да не бъдат повече от 58 (частите на Глок 17 са 33!), като всеки от компонентите да бъде напълно взаимозаменяем с същата част от друг пистолет от същата серия. Да не се налага да се регулира точността в дългосрочен план и да има не повече от 20 неизправности по време на първите 10 000 изстреляни патрона. Както и потребителят, при правилна употреба на оръжието, да не бъде застрашен от самонараняване в никакви обстоятелства.

Узнавайки за плануваната поръчка на австрийската армия, Глок прави екип и създава първия прототип на Глок 17 за 3 месеца и така създава едно от най-популярните, висококачествени и надеждни бойни оръжия, произвеждани някога. От 1992г. до днес са продадени над 350 000 пистолета Глок, в над 45 страни от целия свят.
Вижте ВИДЕОТО :


Loading...

Източник:security.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.