Гледна точка! Миролюб Йевтич: Знамето на „Ислямска държава“ се вее на Балканите!

Гледна точка! Миролюб Йевтич: Знамето на „Ислямска държава“ се вее на Балканите!


Ислямска държава носи отпадъци на Балканите не в Босна, а в Косово (видео)

Френският президент Емануел Макрон заяви, че европейските лидери не трябва да се страхуват за Северна Македония или Албания, а за Босна и Херцеговина заради завръщащите се джихадисти. Нашият събеседник Миролюб Йевтич, професор във Факултета по политически науки и редактор на списанието „Политическа наука на религията“, смята, че Косово е истинският проблем на проблема на Балканите.
“Ислямската общност на БиХ осъди ДАЕС, а Ислямската общност с Косово е единствената в тези области, която призова за джихад в Сирия, от страна на ДАЕС”, обясни Миролюб Йевтич в четвъртък до четвъртък.

Събеседникът на Sputnik казва, че пропорционално на населението най-голям брой хора напускат Косово за Сирия, въпреки че няма точни данни колко са били вербувани в рамките на ДАЕ.
„Синът на мюфтийството на Косово призова за джихад, като даде пример на другите да следват. В момента, въпреки че много се говори за това, в Косово и Метохия едва ли има сериозни учебни центрове, като се има предвид, че тази част от Балканите е пресечена от американските и западните разузнавателни служби “, каза професор от Факултета по политически науки.
Напразни очаквания на Запада
В навечерието на изборите в Космет мнозина се надяваха, че новите правителствени служители могат да попречат на джихадизма, но според Йевтич те също се заблуждават. Той твърди, че Албин Курти също е ислямист, подкрепян от Запада.

Курти, който твърди, че е осигурил мнозинство за съставянето на правителството, не само не признава знамето и химна на самопровъзгласената държава Косово, но и не признава националната идентичност на Косовар, но Йевтич подчертава, че той открито говори само това, което мислят другите.
“Цялото ислямско, мюсюлманско, албанско население от Северна Македония, Албания и Космет се застъпва за една албанска държава, която би била етап, докато не се обединят с други мюсюлмани, но срещу тази история са албанските християни, за които се говори малко”, каза събеседникът на Sputnik.

Източник: sputniknews.com /  srbin.info/

Ние от wars.bg не веднъж сме предупреждавали, че от България има хора, които са ходили в лагерите в Косово да се обучават да се бият за „Ислямска държава“.

Защо службите не виждат, че в Пазарджик цял ромски квартал приема ислямът и къде е радикалната граница? В исторически план всяко религиозно напрежение в един момент се превръща в кървав конфликт.

Толерантното отношение към мигрантите и строенето на лагери за настаняване в България един ден ще струва много на нашата държава и на Балканите!


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.