В Германия търсят статисти с руски език за учения на НАТО

В Германия търсят статисти с руски език за учения на НАТО

ВИЖТЕ КАКВО СТАВА в Германия търсят статисти с руски език за учения на НАТО!

Германска агенция набира статисти, говорещи руски език, за учения на американската армия. В продължение на две седмици те ще са част от учения в Бавария, показва обява, публикувана от компанията Optronic HR.

“Актьорите” трябва да знаят преди всичко английски и немски, но кандидати с руски, полски и чешки ще имат голямо предимство. (По-надолу в същата обява обаче пише, че е нужно добро владеене на руски и основно на английски). По време на учението на баварския полигон Хоенфелс те ще представляват “цивилно население в райони на кризи”.

На всеки ще бъде дадена роля – например магазинер, овчар или кмет на село в Афганистан – които от време на време влизат във взаимодействие с американските сили. Ще трябва да носят и инфрачервени датчици, за да може въз основа на попаденията с учебно оръжие да се определи предполагаемият брой на цивилните жертви.

Обявата подробно описва естеството на задачата. Статистите ще живеят и спят на двуетажни легла във войнишки помещения или в къщи и палатки на полигона, където ще има десет специално изградени “села” с между 30 и 100 “жители”. Ученията ще продължат две седмици, като за един работен ден участниците в тях ще получават от 88.40 до 120 евро.

Наетите ще могат да напускат района само и единствено, ако се наложи спешно да отидат в болница. Условията, в които ще живеят, няма да са съвсем полеви – освен вода, отопление и електричество ще имат отделни бани и тоалетни за мъже и жени – но не са и хотелски, защото ще се задължават сами да почистват помещенията.

Освен това ще стават в 5 ч. и да закусват в 6 ч,, а маневрите ще започват час по-късно. От съображения за сигурност няма да могат да вземат телефони и компютри на полигона. Забранен е и алкохолът, за чиято употреба стриктно ще проверява с дрегери военната полиция, се казва в обявата.


Loading...

През март на полигона Хоенфелс се проведоха ученията на НАТО “Съюзнически дух VI”, в които участваха близо 3000 военнослужещи от 12 страни от Алианса, като над половината бяха американци.
Източник: segabg.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.