В САЩ оцениха новия МиГ-35

В САЩ оцениха новия МиГ-35

Западните медии проявяват все по-голям интерес към МиГ-35 – руският изтребител, който скоро ще замени МиГ-29 като основен многопрофилен изтребител в руската войска.

По какво новият руски многоцелеви изтребител МиГ-35 ще се отличава от своя предшественик МиГ-29 разсъждава научният сътрудник от Центъра за националните интереси на САЩ Марк Епископос в статия за изданието The National Interest.

Според западния експерт производителите позиционират МиГ-35 като изтребител 4++, максимално близък до пето поколение.

Освен това публикуваните данни показват, че новата машина е с редица подобрения в техническите характеристики и е оборудван с най-съвременните системи за въоръжение. Сред новостите се отбелязва радарът “Жук-АЕ”, както и способността на самолета да се приземява в екстремни условия.

“МиГ-35 допуска конфигурация на въоръжението, която засенчва МиГ-29 по чистата си огнева мощ. МиГ-35 е съвместим с цялата гама от управляеми бомби КАВ-500 с лазерно насочване и ГЛОНАСС, което ще му позволи да се справя с някои силно интензивни бойни операции”, пише Епископос.

Всичко това, според него, ще увеличи маневреността на изтребителя.

Авторът стига до извода, че МиГ-35 съчетава всички подобрения, взети под внимание при създаването на различни модификации на МиГ-39.

“Той е кулминация на дългогодишния опит на руската аерокосмическа техника и е най-способният многоцелеви изтребител на Русия в момента”, допълва експертът.

На 20 септември производителят на МиГ-35 нарече новия изтребител “връх в семейството на самолетите от тази марка” и за първи път публикува подробни технически характеристики на машината, припомня “Известия“. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.