Въоръжени до зъби: започва серийното производство на БМП-2M

Въоръжени до зъби: започва серийното производство на БМП-2M
Серийното производство на бойната машина на пехотата БМП-2М с максимално въоръжение ще започне в близко бъдеще, каза главнокомандващият на Сухопътните войски генерал Олег Салюков.

“В близко бъдеще се планира да приключат държавните изпитания и да започнат серийни доставки на новия танк Т-90М и модернизираната БМП с бойния модул “Бережок”, заяви главнокомандващият в интервю за “Красная звезда”.

Той добави, че са подписани договори за доставка на войските на изпитателни партиди на танковете Т-14 “Армата”, БМП “Курганец” и бронетранспортьора “Бумеранг”.

Бойният модул “Бережок”, с който е оборудвана БМП-2M, няма равен по огнева мощ – с него бойната ефективност на машината се е увеличила повече от три пъти.

За борба с бронетехника БМП разполага с четири пускови установки ПТУР “Корнет” с боекомплекти от осем ракети.

Богатият арсенал позволява обстрел на танкове с две ракети наведнъж, което драстично намалява ефективността на активната и динамична защита на целта – отбранителните ѝ системи просто нямат време да реагират на две заплахи едновременно.

За борба с по-малко сложни цели: снайперисти, гранатометчици, пехота – има и 30-мм скорострелно оръдие и сдвоена картечница ПКТ, пише “Российская газета”.

Система за управление на огъня с лазерен далекомер, топловизьор и система за автоматично съпровождане позволяват да се проследяват няколко цели едновременно, в особено трудни ситуации командирът на машината идва на помощ на артилериста – панорамният му прицел може да управлява и въоръжение. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.