Въоръжават хеликоптерите Ми-28 и Ка-52 с тежки фугасни бомби

Въоръжават хеликоптерите Ми-28 и Ка-52 с тежки фугасни бомби
Хеликоптерите Ми-28 “Нощен ловец” и Ка-51 “Алигатор” ще бъдат въоръжени с неуправляеми тежки фугасни бомби, които дълго се смятаха за несъвместими с тези машини.

Това съобщи “Известия“, като цитира източник от военното министерство на Русия.

От ведомството планират да модернизират 22 хеликоптера за използване на въздушни бомби – те ще получат специален държач, както при изтребителите Су-30, Су-35 и МиГ-29.

Машините ще бъдат изпратени във филиал на военния учебно-научен център на ВВС – Военно-въздушна академия “Н.Е. Жуковски и Ю.А. Гагарин” в Сизран, където ще се проведе и обучение на пилотите по пускане на бомби.

В същото време военният експерт Антон Лавров отбеляза, че при определени условия модернизираните хеликоптери могат да бъдат използвани като леки бомбардировачи, което би снижило разходите за полетите им.

Това нововъведение ще е най-ефективно при локални операции срещу терористите, смята той. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.