Във Воронеж започна производството на нов Ил-112

Във Воронеж започна производството на нов Ил-112
Воронежският авиационен завод (ВАСО) започна производството на още два военно-транспортни самолета Ил-112.

“Тестовете на самолета протичат абсолютно нормално. Програмата приключи, пуснахме две машини, започнахме производството на трeтa и четвъртa”, каза генералният директор на ПАО “Ил” Юрий Грудинин в кулоарите на авиосалона “Ле Бурже”, отговаряйки на въпрос за изпитанията на новия самолет.

Ил-112 е първият самолет, създаден от нулата в постсъветска Русия. Той ще замени остарелия Ан-26 в руските ВКС. Новият самолет ще може да транспортира до 5 тона товар на разстояние от 1200 км, използвайки неасфалтирани летища.

Вярно е, че прототипът му, конструиран във Воронеж, се оказа твърде тежък и не съответства на заданието на министерството на отбраната. ВАСО обеща да го поправи, като въведе облекчения в конструкцията и внедри композитни материали.

Ил-112 за първи път полетя в края на март, вторият изграден прототип преминава наземни изпитания в Централния институт по аеродинамика “Н. Е. Жуковски” (ЦАГИ).

След приключване на тестовете и приемане на самолета на въоръжение, министерството на отбраната е готово да закупи сто единици. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.