Военнослужещите, които охраняват държавната граница, ще могат да упражнят правото си на глас

Военнослужещите, които охраняват държавната граница, ще могат да упражнят правото си на глас


Военнослужещите от военните формирования в страната, които изпълняват своите професионални задължения, ще могат да упражнят правото си на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България и национален референдум на 6 ноември (неделя). Създадена е необходимата организация без да се нарушава изпълнението на войсковите задължения.

Командирите на военните формирования, които изпълняват задължения по охраната на държавната граница, ще осигурят на военнослужещите условия за участие в изборите, без да се нарушава организацията по усилване на органите на МВР.

Екипажът на фрегатата „Верни“, който участва в операцията на НАТО „SEA GUARDIAN 2016” в Средиземно море, ще упражни правото си на вот в разкритата секция в гр. Ханя на о.Крит.

Всички военнослужещи, които изпълняват задължения в мисии и операции извън страната, ще упражнят правото си на глас, съгласно решенията на Централната избирателна комисия за разкриване на секции в чужбина.

Същата организация ще бъде спазена и в деня на балотажа, ако има такъв.


Loading...

Източник: md.government.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.