ВМФ: Русия разполага с всички средства за контрол на Световния океан

ВМФ: Русия разполага с всички средства за контрол на Световния океан
Руският военноморски флот (ВМФ) разполага с всички необходими средства, за да контролира обстановката в Световния океан, заяви в ефира на “Россия 1” адмиралът от ВМФ на РФ Владимир Каролев, съобщи РИА “Новости” в събота (22 април)

“Военноморският флот разполага с всичко необходимо, за да контролира обстановката във всички райони на световния океан”, каза той в отговор на въпрос дали Русия следи маневрите на ВМФ на Съединените щати.

В средата на април вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс заяви, че ударна група, начело със самолетоносача “Карл Винсън” ще навлезе в Японско море до няколко дни.

Тази седмица американските военни съобщика, че “Карл Винсън” ще бъде разположен край бреговете на Северна Корея около месец.

Пентагонът по-рано даде информация, че самолетоносачът се отправя в западната част на Тихия океан към Сингапур, вместо предложеното посещение в Австралия.


Loading...

Ситуацията около Северна  Корея ескалира с настъпването на американския флот към Корейския полуостров, тъй като след удара на САЩ с крилати ракети по Сирия, стана много активна темата за възможни подобни действия против КНДР.

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.