Вижте какво прави системата С-300 ПМ-2 “Фаворит” срещу свръхзвуков изтребител МиГ-31БМ

Вижте какво прави системата С-300 ПМ-2 "Фаворит" срещу свръхзвуков изтребител МиГ-31БМ
По време на учение в Екатеринбург руските зенитни ракетни системи С-300 “Фаворит” успешно отразиха нападение от изтребители-прехващачи МиГ-31БМ, съобщи РИА “Новости”.

Във видео, публикувано от ТВ канала “Звезда”, се вижда как системите изпълняват прехващане на целите, след което “унищожават” условния противник, чиято роля се изпълнява от изтребителите.

ЗРС С-300 “Фаворит” е зенитна ракетна система със среден радиус на действие. Тя може да поразява балистични и аеродинамични цели.

През 2007 г. на въоръжение в руската армия постъпи нейният модернизиран аналог ЗРС С-400.

МиГ-31 е свръхзвуков височинен изтребител-прехващач с далечен радиус на действие за работа при всякакви метеорологични условия. БМ е неговата съвременна версия, която е на въоръжение в руските военновъздушни сили. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.