Вижте видеокадри на Сухой ПАК ФА – руският изтребител пето поколение

Вижте видеокадри на Сухой ПАК ФА – руският изтребител пето поколение

Сухой ПАК ФА (Т-50) е първият руски изтребител от пето поколение. Основните му конкуренти са американските F-35 и F-22 и китайските Chengdu J-20 и Shenyang J-31. Един изтребител Т-50 струва около $50 милиона.

Служители на руското Министерство на отбраната твърдят, че в момента изпитания преминават пет самолета Т-50. Изтребителят вероятно ще бъде въведен в експлоатация в руските Въздушно-космически сили (ВКС) през 2017 година.

През май 2016 г. главнокомандващият на руските ВКС Виктор Бондарев каза пред репортери, че Т-50 е „наистина чудесна машина“. Той отбеляза: „Неговите пилотни, навигационните и други характеристики позволяват засичането на други самолети от много голямо разстояние… по този параметър той е ненадминат. Имаме нещо, с което можем да се гордеем, и се радваме, че подобна машина идва при нас“.

Проектът ПАК ФА използва вече утвърдени технологии от МиГ 1.44 и Су-47. Двигателят и технологията за производството на частите на изтребителя пето поколение са от Су-47.
Много компоненти на новия изтребител са създадени по време на модернизацията на Су-27, който, в последните си модификации – Су-30СМ и Су-35С – се приближава до способностите на машините пето поколение.

В началото на 2020-те ПАК ФА може да бъде снабден с базирана на фотони радарна система, която използва радиооптическа фазирана антенна решетка (РОФАР). Предвижда се той да може да вижда „стелт“ самолети на разстояния, по-големи от обсега на ракетите въздух-въздух.

@Pavel Novikov е автор на видеото за руското Министерство на отбраната и бе така мил да го сподели с нас.
Източник: Павел Новиков за руското министерство на отбраната


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.