ВИЖТЕ БОМБАРДИРОВАЧЪТ „ПАК ДА“+ ВИДЕО

ПАК ДА ВИДЕО


Преди време американското издание National Interest излезе със статия, посветена на най-новия руски бомбардировач ПАК ДА (Перспективен авиационен комплекс за Далечната авиация), над създаването на който работи компанията „Туполев“, съобщава РИА Новости.

Русия е на прага на реализацията на перспективния авиационен комплекс ПАК ДА.
Бомбардировачът ще е от поколението свръхзвукови самолети.
Той е конструиран по схемата „летящо крило“. ПАК ДА ще бъде почти незабележим за радиолокационните уреди, коментират американците.

Предполага се, че ПАК ДА ще бъде въоръжен с далекобойни ракети и бомби с точно насочване и дори хиперзвукови ракети.

National Interest смята, че перспективният руски бомбардировач ще е със сходни параметри от разработвания в момента от Щатите техен аналог B-3.

Оскъдната информация, която самите руснаци публикуваха за новото авиационно военно чудо, подсказва, че разработката на ПАК ДА започва в средата на 2000 г.
Досега почти плътната информационна завеса не позволяваше да бъдат конкретизирани нито техническите параметри, нито други подробности за новия бомбардировач.


Loading...

Известно е само, че първият ПАК ДА ще излезе от хангара през 2019 г., а през 2021 г. се очаква и неговото серийно производство.
Едно е сигурно – това е колосален пробив във военната индустрия на Русия, която отделя огромни средства, за да поддържа лидерската позиция в сектора.

Източник: actualno.top

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.