ВИДЕО: Хайде да проверим как оръжията на Русия и НАТО се справят с една стоманена врата

ВИДЕО: Хайде да проверим как оръжията на Русия и НАТО се справят с една стоманена врата
Водещият на предаването “Горещо олово” (Hot Lead) реши да изпробва издържливостта на стоманена врата на изстрел от “Калашников”, снайпер и друго оръжие.

В шоуто се изпробват и демонстрират различни оръжия, а във въпросния епизод виждаме как една блиндирана врата понася изстрел от различно руско и натовско оръжие за пехотата.

Вратата, която се използва в експеримента, е се дебелина 2 см – същата, като на някои банкови сейфове, казва водещият Ник.

Първият кръг на теста е с швейцарски пистолет калибър 9х19 мм – най-популярният от този калибър в света. Очевидно оръжието не успява да пробие вратата.

Следващият опит е с италиански ловен автомат Fabarm, който използва патрони Magnum с калибър 12/76. Макар че тази муниция оставя по-голяма дупка върху дървеното покритие на вратата, стоманеният слой остава непокътнат.

Идва ред и на по-сериозните муниции. Ник стреля два пъти с цивилната полуавтоматична версия на “Калашников”, калибър 7,62х39 мм. Ефектът е доста по-разрушителен – куршумите пробиват вратата.

В следващата част на теста се изпробва действието на руското оръжие с муниции на НАТО. Водещият първо взема снайперска пушка ДВЛ 10М2, но я зарежда с патрони на НАТО .308 Winchester. Стреля два пъти във вратата, но не успява да я пробие.

Идва ред на снайперската винтовка ТСВЛ 8, позната под наименованието “Сталинград”. Зареждат я с патрони .338 Lapua-Magnum. При изстрел от 100 м и двата изстрела пробиват вратата. Ударът е толкова силен, че дръжката ѝ пада. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.