ВИДЕО: Руските военни се научиха да ловят дронове с рибарска мрежа

В интернет се появиха кадри от кацането на разузнавателния дрон “Орлан” на палубата на фрегатата “Адмирал Есен”, предаде “Российская газета“.

“Орлан” се спуска на кораба с парашут. За връщането на разузнавателния робот на плавателния съд в Санкт Петербург се използва специална система от надуваем модул и здрава мрежа.

На фрегатата е разположена надуваема триметрова платформа с разпъната мрежа, която “улавя” безпилотния апарат. “Орлан” влиза в нея като футболна топка във врата.

“Технологията е сложна, тъй като корабът се движи, също като въздуха около кораба, който мени своята скорост и посока.

Дронът трябва да се управлява така, че да има възможно най-ниска скорост и правилна посока в точката, където се случва контактът му с мрежата. В нашата система това се постига автоматично”, разказа пред ТВ канала “Звезда” главният конструктор на дронове Роман Иванов.

Кадърът с попадането на дрона в мрежата може да се види на 23:40 минута. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.