ВИДЕО: “Ростех” разкри информация за най-новия безпилотен комплекс “Корсар”

ВИДЕО: "Ростех" разкри информация за най-новия безпилотен комплекс "Корсар"
Холдингът “Роэлектроника” на държавната корпорация “Ростех” представи летателен образец на разузнавателния дрон “Корсар”, който не може да бъде свален от стрелково оръжие или преносими зенитни ракетни комплекси.

Това съобщи пресслужбата на компанията, цитирана от “Российская газета“.

Безпилотният апарат може да води въздушно разузнаване, да прави снимки, както и патрулни наблюдателни полети при всякакви атмосферни условия в зона с радиус до 120 километра.

Дронът-разузнавач може да лети със скорост до 150 км/ч, а масата му е 200 кг с размах на крилата от 6,5 м и дължина на фюзелажа от 4,2 метра.

“Корсар” може да извършва полет на височина от над 5000 м, което го прави недосегаем за стрелковото оръжие и много типове преносими зенитни ракетни комплекси. Икономичният му двигател му позволява да се намира във въздуха до осем часа. Събраната от дрона информация се обработва и предава на наземните системи в режим на реално време”, гласи съобщението на компанията.

По думите на изпълнителния директор на “Ростех” Олег Евтушенко новият комплекс е построен с открита архитектура, позволяваща модернизацията му според конкретни задачи. В конструкцията на “Корсар” са използвани иновационни инженерни решения, които му дават преимущества от гледна точка на маневреността, височината и обсега на полета.

“И по-конкретно, системата за електрогенерация, дистанционното включване на двигателите и електронният регулатор на двигателя по редица параметри превъзхождат чуждестранните БЛА от този клас”, каза Евтушенко.

Той също добави, че министерството на отбраната на Русия вече е съобщило намерението си “серийно да купува новия дрон”.

“Корсар” се създава като многофункционален комплекс, може да се използва и за граждански цели – например при мониторинг на околната среда, контрол на автомобилните пътища и инфраструктурни обекти, предупреждения за горски пожари и търсене и спасяване на хора.

Безпилотният апарат е част от комплекс, в състава на който влизат няколко летателни апарата и една наземна система за управление. В бъдеще комплексът може да бъде снабден с летателни апарати с подобрени характеристики и разширени функции. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.