ВИДЕО: Как изглежда и работи бойната лазерна система “Пересвет”

ВИДЕО: Как изглежда и работи бойната лазерна система "Пересвет"
Министерството на отбраната публикува видео на бойната лазерна система “Пересвет

Техническите характеристики на системата и нейното основно предназначение остават неизвестни.

Космическите сили на Русия за първи път получиха оръжията, базирани на нови физически принципи – бойните лазерни системи “Пересвет”. Те са разположени на определените места, а за извършване на бойните действия е подготвена и необходимата инфраструктура, включваща помещения за техника и дежурещи екипи, заявиха от министерството на отбраната на Русия.

Бойните лазерни екипи са обучени във Военно-космическата академия “А. Ф. Можайски” в Санкт Петербург. Новите оръжейни оператори придобиват теоретични знания в специално оборудвани стаи за обучение, а след това ги прилагат и на практика, според руските медии.

На кадрите, публикувани от министерството на отбраната, се вижда как изглежда  “Пересвет”, движението на системата и нейната подготовка за бойна операция.

Лазерната бойна система е кръстена на Александър Пересвет, средновековен руски духовник, който, заедно с армията, се бори срещу Златната орда през XIV век. /  bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.