ВИДЕО: Гледайте танк Т-90 “на баня”

ВИДЕО: Гледайте танк Т-90 "на баня"
Ето как изпробват водоустойчивостта на руските танкове

Както знаем всички, танковете не се боят от блата. Не бива да ги спират и водни бариери.

За да са сигурни във водоустойчивостта на тези машини, веднага след като ги свалят от производствената линия, специалистите от “Уралвагонзавод” ги пускат в басейн.

Видео с тези водни тестове бе публикувано в YouTube.

Кадрите показват нов танк, който се потапя в басейн на дълбочина 5 м и стои там 20 минути. За това време го тестват трима експерти: работник, член на ръководството на завода и представител на министерството на отбраната. Вътре се влиза през специална тръба.

Според основните параметри на теста танкът не бива да бъде напълно херметически затворен – т.е. толерира се проникването на определено количество вода в танка, но това изобщо не засяга общите му функционалности. Максималното количество вода, което може да попадне в танка, е ограничено до 100 литра. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.