Балканите като гореща точка !

Балканите като гореща точка !

Превръщането на Балканите в гореща точка е цел на САЩ !Активирането и координирането на военно-политическите операции на САЩ по цялата „фронтова линия“ – от Прибалтика, през Украйна, Приднестровието, Балканите, Черноморския район, Сирия, Ирак, Йемен продължава

Към районите с опасно дестабилизиране, в началото на май САЩ прибавиха и Македония с няколко основни цели:
да елиминират влиянието на Русия на Балканите;

да се реанимира идеята за „Велика Албания“, като се използва косовската мафия;
да се спре изграждането на китайския Нов копринен път не само през Украйна, но и през Гърция към ЕС;
да се спусне нова „желязна завеса“ от Прибалтика през Украйна, Черно море, Кавказ и Близкия Изток.

Дестабилизирането на Македония е важен етап от тази програма. Защо? В Украйна са възможни два варианта:
1. САЩ решават да тръгнат „вабанк“ и да принудят киевските марионетки да извършат „последен скок“ срещу Донбас. Ще бъдат хвърлени всички сили и ресурси в последен опит да бъде въвлечена Русия в гражданската война. Украйна ще бъде жертвана. Тя и без това е фалирала и разчленена. В този вариант обаче войната ще свърши много бързо с разгром на проамерикански Киев, което за САЩ е неприемливо. На Вашингтон е необходима дълга и изтощителна за Русия и ЕС война, в чийто край американците ще се появят отново в Европа като освободители и миротворци.
В случай на кратка война, при какъвто и да било изход, САЩ ще се окажат лице в лице с Китай, горещата война, с който е практически невъзможна.

2. Вторият сценарий е следният. Напрежението остава, подготовката за война срещу Русия по целия „фронт Юг – Север“ продължава, но мащабни военни действия няма да се предприемат. Украйна ще бъде запазена като инструмент за постоянно давление срещу Русия за антируски действия и за разполагане на нови военни обети и оръжия. За сметка на това ще бъдат активирани други военни огнища, на първо място в Приднестровието и на Балканите. Заради това войната в Европа може да започне там, където започна и Първата световна, преди 100 години – на Балканите. Практически всичко е готово. След една отстъпка ще последва давление за втора, трета, докато на власт в Скопие дойде напълно подконтролна на САЩ опозиция. Засили се и давлението върху Сърбия, която едва ли има шансове да запази независимост от Америка.

България е напълно контролирана от американците. Албания отново храни надежди за „Велика Албания“, въпреки че основата на тази псевдодържава могат да са само различните видове престъпна дейност, производството и търговията с наркотици и оръжие, търговията с хора и т.н. И, разбира се, Косово, което стана резерват за терористи, прекрасно чувстващи се под защитата на най-голямата база на САЩ в света – Bondsteel. Вероятно след като започне активната фаза на военните действия на Балканите ще бъде взривена и ситуацията в Приднестровието, киевските войски ще нападнат Донбас, ще бъде нанесен тактически ядрен удар по Иран от САЩ и Израел. Междувременно, за да бъде затворен кръгът, Европарламентът призова НАТО да обезпечи военно превъзходство в Черно море: В Косово, Албания и Македония се създава много опасна картина.

Веригата е следната:
Косово. Американската военна база е най-голямата в света и се строеше и обслужва от Halliburton, свързана с Дик Чейни и Буш-старши. Косово фактически действа в „ръчен режим“ от страна на американските военни и НАТО.

Албания с плановете за Велика Албания иска присъединяване на територии, населени с албанци в Гърция, Македония, Черна гора, Сърбия, при наличието на мощни мафиотски структури и въоръжени групировки.

Албанската диаспора са няколко милиона души в съседните страни плюс устойчиви национални мафиотски структури в Европа и САЩ. Налице е ислямистка държава, която се управлява от 5 мафиотски клана, която може да устрои гражданска война или тероризъм в съседните държави. Съществува възможност за създаване на Балканите на Ислямска държава версия 2.0, например „Ислямска държава на Велика Албания“.

САЩ ще контролират възможния транзит през Украйна, Румъния, България, Гърция, Македония, Сърбия. Ситуацията в Украйна в тази случай може да бъде „замразена“ за дълъг период, докато американците печелят милиарди от новата война на Балканите. Засега обаче плановете на американците в Македония бяха забавени. На власт в Скопие е силна партия ВМРО-ДПМНЕ, президентът и премиерът са от тази партия, имаща сериозна подкрепа сред населението. Ръководството на страната без проблем изведе на улицата 100 000 свои привърженици. Полицията действа точно, не се подава на провокациите, но и не отстъпва на протестиращите.

Заради това може да се предполага, че киевският сценарий в Скопие ще се проточи и няма да донесе бързо нужния на САЩ ефект. Засега темпът на движението на Косово към пълна независимост намаля, но започна процес, който трудно може да бъде обяснен – албанските семейства масово напускат Косово, Черна гора, Македония и се насочват към Албания и европейските страни. Властите обясняват това явление с мащабната безработица. Но това масово преселение на албанците може да е свързано с подготовката за мащабна война. Ще припомним кой участваше в провокацията на 9 май в Куманово. След като терористите откриха огън започна престрелка. Бяха убити 14 терористи, 30 бяха пленени. Всичките бяха бивши членове на Армията за освобождение на Косово /АОК/.

Сред тях бяха:
Сами Укшини, „командир Сокол“, чието семейство играе историческа роля в АОК;
Риджай Бей – бивш телохранител на Рамуш Хардинай, наркотърговец, военен началник в АОК, след това премиер на Косово, два пъти съден от международния съд за военни престъпления;
Дем Шеху, телохранител на Али Ахмети;

Мисрад Ндресадж, известен като „командир НАТО“. Всички те бяха близки с посланика на САЩ в Скопие – Пол Уохлерс. Трудно е да се предвиди как ще се развиват събитията в Македония. На САЩ е нужна война в Прибалтика, Украйна, Приднестровието, Македония, Сирия, Ирак, Иран, Йемен, Кавказ, Централна Азия, Синзцян, по цялата дъга на нестабилността, насочена срещу Русия и Китай.
Автор: Красимир Иванджийски


Loading...

Източници : strogosekretno.com

 и blife.eu
Гореща точка

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.