„Армата” ще го съединят чрез гъвкав кабел с безпилотен самолет

„Армата” ще го съединят чрез гъвкав кабел с безпилотен самолет
Бойните машини на платформата „Армата” ще бъдат въоръжени с разузнавателни беспилотни летателни апарати (БПЛА), които ще бъдат свързани с гъвкави кабели, съобщил за вестник „Известия” Виталий Полянски от Московския авиационен институт

Според изданието, лекият безпилотник с обшивка от композитни материали под названието „Птеродактил” е предназначен да сканира бойното поле на десетки километри наоколо, спомагайки за изясняване на обстановката и насочването на оръдието.

БПЛА ще може да кръжи в радиус 50-100 м около бойната машина и да се издига на височина няколко десетки метра.

Благодарение на съединителния гъвкав кабел БПЛА ще може да получава електроенергия и да се намира във въздуха неограничено време.

Тъй като няма да носи акумулатор, той ще може да носи повече оборудване, като ще има радар и термовизор. Кабелната връзка ще защити предаваната информация.


Loading...

Конструкторите са в напреднал стадий на разработка и се надяват до една година да предадат изделието на МО за изпитания. Кабелната връзка вече преминала изпитанията.
Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.