Американски офицери обясниха в коя сфера САЩ изостава от Русия и Китай

Американски офицери обясниха в коя сфера САЩ изостава от Русия и Китай
Американските офицери смятат, че при потенциален конфликт с руските и китайските въоръжени сили те ще загубят на бойното поле, където се използват оръжия в електромагнитния спектър.

Просто този компонент в американската армия е занемарен, а в съвременните конфликти от XXI в. това може да създаде големи неприятности на оперативно и стратегическо ниво.

Представители на американската армия заявиха, че в момента не са готови да противостоят на руснаците и китайците в областта на радиоелектронната борба. Думите им бяха цитирани от интернет портала Breaking Defence.

Подполковник Гари Лайк от армията на САЩ твърди, че армията им изостава в усъвършенстването на средствата за радиелектронна борба. Като пример той споменава факта, че американските военни по време на учения не изключват мобилните си телефони, с което издават точното си местоположение.

Освен това забравят предварително да създават резервни канали за радиовръзка, в случай че основният им бъде заглушен. Офицерът е уверен, че Русия и Китай биха се възползвали от тези недостатъци, отбелязва РИА “Новости”.

“Ако ме питате готови ли сме за работа в електромагнитния спектър, бих отговорил, че не”, заявява Лайк.

Според него военната подготовка на САЩ се усложнява от регулаторни изисквания, които налагат ограничения в използването на средства за радиоелектронна борба, както и за продължителността на експлоатацията им и допустимата мощност на апаратурата.

Подполковник Матю Пул добавя, че в това време “лошите момчета” (тоест руснаците и китайците) използват средствата си за РЕБ без ограничения и разполагат с електронни заглушители. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.