Американски експерти: Руският ударен дрон от шесто поколение “Охотник” е обикновена фикция

Американски експерти: Руският ударен дрон от шесто поколение "Охотник" е обикновена фикция
Американците твърдят, че руснаците блъфират, когато говорят за скорошното приемане на тежкия безпилотен летателен апарат “Охотник” на въоръжение в своята армия.

От друга страна, висшите представители на руския военно-промишлен комплекс са убедени, че до 2020 г. първият “Охотник” ще бъде в експлоатация, готов да изпълни най-сложните бойни задачи.

Твърденията относно конструирането на тежкия безпилотен летателен апарат “Охотник” в този момент нямат реална основа, заяви американският сайт Popular Mechanics, цитиран от lenta.ru. Американският сайт отбелязва, че руският военно-промишлен комплекс планира развитието на “Охотник” и че проектът ще бъде ускорен едва след довършването на изтребителя Су-57. Сайтът пише още, че “Охотник” ще бъде създаден по технология, която ще му предостави малка радарна видимост, както и че оръжията му (бомби и ракети) ще бъдат инсталирани във вътрешните бойни отделения, както при класически изтребител 5 поколение. Покритието на безпилотния апарат ще бъде направено от композитни материали.

Припомняме, че руската информационна агенция “Интерфакс” съобщи, че руският тежък ударен дрон “Охотник” е в последната фаза на своето тестване и че следващата година се планира първият му полет. Първите екземпляри се очакват на въоръжение в руската армия в началото на идното десетилетие.

Основните му тактически характеристики все още не се разкриват. Според някои данни, известни на обществото, главната конструкторска схема за изграждане на дрона е схемата на т.нар. “Летящо крило”.

“Охотник” ще достигне маса от 20 тона, което е 2 пъти повече, отколкото на изтребителя МиГ-29. Скоростта му ще бъде до 1000 км/ч, а максималният му обхват ще бъде 3500 километра. Дронът ще може да се издига на височина от 10 500 метра, откъдето високопрецизни оръжия ще могат да унищожат наземни цели и да извършват въздушни разузнавателни операции.

Общият бюджет за разработването на този дрон се оценява на 1,6 милиарда рубли (около 25,6 милиона щатски долара). / bg.rbth.com

Вижте и какъв ще бъде руският изтребител от поколение 6++!

Американците оцениха бойните способности на новия тежък ударен дрон С-70 „Охотник“


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.