Ад за терористите: Вижте снайперисти от руските спецчасти в битка за Източна Гута

Ад за терористите: Вижте снайперисти от руските спецчасти в битка за Източна Гута
По време на операция по ликвидирането на голяма терористична група в Източна Гута голяма роля изиграват група руски снайперисти, специализирани в градски бой.

На страницата на Вежливые люди в Twitter бе публикувана фотогалерия, на която се вижда как действат двойка снайперисти по време на ожесточената градска битка за Източна Гута, в която беше неутрализиран отпорът на терористична групировка от около 18 000 въоръжени терористи.

Съдейки по всичко, снайперистите са от руските единици за специални операции (Силите за специални операции на Руската федерация) или ССО ВС РФ.

 

В галерията се вижда как тези единици използват тежък снайпер КСВК “Корд” и австрийска снайперска винтовка Steyr-Mannlicher SSG 08, която също е в арсенала на руските спецчасти.

Руският тежък снайпер КСВК “Корд” е базиран на СВН-98. Конструиран е от завода “Дегтярев” от Ковров. Общото му тегло (без оптиката и пълнителя) е 12,5 кг. Пушката е дълга 1420 мм, от които на цевта се падат 1000 мм. Куршумът развива скорост от 900 м/сек. Благодарение на калибъра си (12,7х108 мм) снайперът може да унищожава защитени цели на врага на далечина до 1000 м, както и жива сила, за която оръжието е ефективно на далечина до 1500 м.

https://www.youtube.com/watch?v=DhNhpqbXJV8

Steyr-Mannlicher SSG 08 е австрийска снайперска винтовка с ръчно презареждане и цилиндричен затвор. Разработена е от австрийската компания Steyr-Mannlicher AG на базата на снайперската винтовка SSG 04 и е демонстрирана за първи път през 2008 година. Това е изключително качествено оръжие, което работи с патрони 338 Lapua Magnum (7,62×51 мм НАТО или .300 Winchester Magnum). Изключително прецизно е на разстояние над 1500 м. Общата му дължина варира от 960 до 1182 мм в зависимост от дължината на цевта. Без мунициите и оптиката винтовката тежи 5,5 кг. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.