Шпионска мисия: Френски изтребители Rafale разкрили „козовете” на руския палубен Су-33

Шпионска мисия: Френски изтребители Rafale разкрили „козовете” на руския палубен Су-33
В НАТО практически не знаели нищо за палубните изтребители Су-33 на „Адмирал Кузнецов” и с тази шпионска задача се заела Франция

По данни на изданието Livefist, цитирано от newinform.com, на два френски самолета четвърто поколение Dassault Rafale било възложено да следят дейността на Су-33 в небето на Сирия и конкретно преминаването им в режим на „атака по земна цел”.

Екипажите на френските изтребители навлезли във въздушното пространство на Западна Сирия непосредствено след руските машини и с пасивна радиоелектронна апаратура да разкрият режима на атака на бордния радар на Су-33, който дотогава не им бил известен.

В продължение на 90 минути интегрираните системи за РЕБ SPECTRA работили на предела на възможностите си, обаче според Livefist, целта била постигната.


Loading...

В цялата история има много неясни моменти, но никак е известно за какво им е на французите тази информация. Ако изобщо са я добили!
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.