Рогозин посъветва Сърбия да си направи дървени ЗРК С-300

Рогозин посъветва Сърбия да си направи дървени ЗРК С-300
Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин смята, че Сърбия няма нужда от Зенитно-ракетни комплекси С-300, достатъчно ѝ е да си построи дървени и Западът ще се побърка от страх, пише РИА “Новости” в неделя (25 юни)

В сръбския град Ниш през 2012г. беше учреден Руско-сръбски хуманитарен център за целите на регулирането на извънредни ситуации, който, както отбеляза Рогозин, някак плаши западните страни.

“Затова и казвам, на сърбите не им трябва С-300. Достатъчно им е да построят дървени С-300 и те (Западът – бел. ред.) всички ще умрат от страх”, пошегува се Рогозин.

Вицепремиерът напомни, че руско-сръбската инициатива се е състояла в това, че с оглед на опита и техническите възможности, авиацията и всички възможни противопожарни средства да се разположат в такъв център близо до региона на Южна Европа,

“за да може да не се прехвърлят сили и средства от Москва в случай на необходимост, а това да се прави от Сърбия”, както и да се подсигури обезопасяване и възстановяване на територии, на които по-рано са били разположени мини и боеприпаси.


Loading...

През последните дни Рогозин беше на посещение в Сърбия, където той присъства на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Александър Вучич.
Източник: bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.