Московска фирма разработва аеротакси

Московска фирма разработва аеротакси
Московска компания работи над създаването на аеротакси и летящ мотоциклет. Това съобщи ръководителят на департамента за наука, промишлена политика и предприемачество в руската столица Алексей Фурсин, цитиран от “Взгляд” в сряда (19 юли).

В кулоарите на авиоизложението МАКС 2017 Фурсин разказа, че младата московска фирма “Бартини” е създала товарен дрон, който не само е разработен, а вече е и тестван.

Може да се използва както като безпилотен апарат, така и с пилот за превозване на хора.

“Освен това към днешна дата компанията има няколко патента, включително за създаване на аеротакси.

За разлика от чуждестранните аналози, той може както да излита, така и да каца на паркинги за автомобили”, разказа Фурсин.

Летящият автомобил на “Бартини” може да излита и да каца вертикално и да транспортира от 2-ма до 4-ма души. Цената му ще е около $100 000-120 000.

Друга руска компания – ATM Freight Drones, обеща, че в Москва през 2018 г. вече ще има летящи таксита, ако бъде прието съответното законодателство.

“Предложихме инициатива за промяна на действащото законодателство, така че личните дронове да могат да бъдат използвани за превозване на товари и пътници”, каза шефът на компанията Александър Атаманов, цитиран от ТАСС.


Без пътища, без задръствания

Първоначално летящите таксита ще се предлагат за кратки пътивания и ще могат да се повикват по телефона чрез приложение, поясни Атаманов.


Loading...

“Няма да чакаме в задръствания и няма да има светофари. Пътуването ще е десетки пъти по-кратко от който и да е наземен транспорт”, допълни той. / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.