Китай показа ракета „Убиецът на самолетоносачи” и изтребител от 5-то поколение на мощен военен парад (ВИДЕО)

Китай показа ракета „Убиецът на самолетоносачи” и изтребител от 5-то поколение на мощен военен парад (ВИДЕО)
В Китай се проведе голям военен парад днес по случай 90-годишнината на Народно освободителната армия на Китай (НОАК), предадоха Синхуа и световните агенции.

12 000 военнослужещи и над 600 единици бойна техниха преминаха пред президента и председател на военния съвет на Китай Си Дзинпин, облечен във военна униформа, на най-големия в Азия военен полигон Чжужихе в автономния район Вътрешна Монголия.

Си Цзинпин подчерта, че НОАК “може да победи всеки агресор и решително ще защитава националния суверенитет, сигурността и интересите на развитието на страната”.

В парада участваха 12 000 военнослужещи, 129 военни самолета, 571 единици бойна техника. 40% от нея се показва за първи път, подчерта Централната телевизия на Китай.

Сред новите въоръжения бе последния модел китайски танк 99-A и изтребителя от 5-то поколения “Цзян-20” (J-20), който е способен да лети на ниска височина, да става неуловим за радарите и да извършва внезапни нападения.

В колоната на ракетните въоръжения бяха стратегическите балистични ракети “Дунфен-26″(DF-26) и „убиецът на самолетоносачи” – противокорабната балистична ракета със среден обсег “Дунфен-21Д” (DF-21D). За първи път днес бе показана и междуконтиненталната балистична ракета “Дунфен-31AG” (DF-31AG) с далечина на полета над 10 000 км.


Loading...

Пак днес китайски бойни кораби взеха участие в грандиозния парад на Военноморския флот на Русия в Санкт Петербург.
Превод: БЛИЦ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.