Джип, който се движи по земя, лети и плава показват на авиационното изложение МАКС-2017 в Москва

Джип, който се движи по земя, лети и плава показват на авиационното изложение МАКС-2017 в Москва
На 18 юли в градчето Жуковски край Москва ще бъде открит Международният авиосалон МАКС-2017, в който ще участват 25 страни, съобщи РИА Новости

Десетки други делегации ще пристигнат, за да си сверят часовника. Макар да не се очакват сензации, руските производители ще покажат поне четири образеца, заслужаващи внимание.

Вертолет за спецназа

За първи път ще бъде публично показан новият вариант Ми-171Ш-ВН. За полувековната му история са показани над 90 различни модификации: за търсене и спасяване, транспортни, ударни, разузнавателни, медицински. Последният модел е предназначен за спецназа, като е отчетен и опитът от Сирия.

Този Ми-171 ще бъде много повече издръжлив и ефективен с новите двигатели с подобрени височинно-климатични характеристики. Машината е и с нови композитни лопати и Х-образен опашен винт. Така скоростта е повишена до 280 км/час. Трето, вертолетът получава управляемо ракетно въоръжение и две бордови картечници 12,7 мм, както и най-новия комплекс за бордова отбрана „Президент”. Подът е покрит с кевларена броя.

Лек и маневрен

Независимо че прототипът на лекия фронтови изтребител МиГ-35 вече е демонстриран, неговият окончателен предсериен вариант ще бъде показан за първи път. Серийното му производство ще започне в близките две години.

От ранните версии се различава с по-голямата далечина на полета, максимална скорост почти 2700 км/час, нови двигатели с управляем вектор на тягата. Новият радар ще може да съпровожда до 30 цели на разстояние до 160 км.

Амфибията „Тритон” лети, плава, пътува по земята

Уникалният автомобил-амфибия „Тритон” е двуместен джип основно с гражданско предназначение. По сушата се движи като електроавтомобил на разстояния до 100 км, а изминава до 400 км по вода и във въздуха като самолет с меко крило (параплан). Последните две способности ги постига с малошумен десетлопатен винт зад кабината.

Завръщането на „кукурузника”

Втори живот е получил добрият стар биплан Ан-2, вдигнал се за първи път във въздуха през 1947 г. Самолетът със стопанско предназначение сега е изцяло е изпълнен от композитни материали. Получил е по-мощни и съвременни двигатели.


Loading...

Според неговите създатели новият Ан-2 може да издържи по-големи натоварвания, да се приземява на неподготвени площадки и да лети в условията на Крайния Север.
Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.