ВКС на Русия започват да получават СР-10 от догодина

ВКС на Русия започват да получават СР-10 от догодина

ВКС на Русия !
Руските въздушно-космически сили ще започнат да получават новия учебно-тренировъчен самолет СР-10 от 2018 г. Това съобщава МО на Руската федерация.

В съобщението на руското МО не се дава друга информация, освен че първите машини ще бъдат получени догодина.
През октомври 2016 г., бе съобщено, че серийното производство СР-10 ще започне в края на 2017 г., а до 2020 г. за изпитания на руските ВКС ще бъдат предадени 20 самолета. Това ще бъде опитната серия учебни самолети, които ще се използват за държавни изпитания.

СР-10 е произведение на компанията „Современные авиационные технологии“ (САТ), като той е създаден на частни начела и от няколко години компанията се опитваше да го пласира на руските въоръжени сили. В момента машината се разглежда като потенциален заместник на L-39.

Единственият прототип на СР-10, който бе демонстриран на МАКС-2017 през юли, има силова установка от един двигател АИ-25ТЛ с максимална тяга 1700 kgf, директно взет от L-39C. За серийното производство се предлага по-модерният двигател АЛ-55 с тяга от 1760 kgf. Максималната излетна маса е 3100 kg, максималната скорост – 800 km/h, далечината на полета без допълнителни резервоари е 800 km, а експлоатационното претоварване е от +9 до -6 единици. Самолетът няма да има въоръжение.


Loading...

Голяма част от конструкцията, включително обшивката, е изработена от стъклопластови материали, а най-натоварените носещи елементи са от класическите алуминиеви сплави. Машината се отличава с крило с обратна стреловидност (-10 градуса по атакуващия ръб).
Източник: aeropress-bg.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.