Шумен домакин на натовски научен форум

Шумен домакин на натовски научен форум


Шумен e домакин на натовски научен форум
Военни и университетски преподаватели от Латвия, Полша, Румъния и България пристигнаха вчера в Шумен за участие в тридневния “Форум отбранителни технологии 2018”. Негов домакин е Факултет „Артилерия, ПВО и КИС” към на Националния военен университет „Васил Левски”.

Форумът бе открит в Департамент „Чуждоезиково обучение” на Факултета с Международна научна конференция, на която ще бъдат прочетени 47 научни доклада.

“Все повече и повече нашата конференция добива популярност, уверен съм, че вашите доклади тази година ще бъдат още по-интересни и полезни”, каза при откриването й деканът на шуменския артилерийски факултет полк. доц. д-р Дилян Димитров.

Началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Пламен Богданов приветства участниците и им пожела ползвотворна работа. “Тази година целта, която сме си поставили е да търсим нови възможности – инженерни, мениджърски, изследователски. Надявам се с участието на широк спектър от специалисти да я постигнем и да увеличим партньорството ни с държавите, които участват”, каза той.

Форумът е съвместна инициатива на Национален военен университет „Васил Левски”, Военна техническа академия „Фердинанд І”, Румъния; Университета за военни науки, Полша; Военновъздушната академия „Хенри Коанда” в Румъния; Академия по технологии, Латвия, и Военен университет по технологии, Полша.

Той включва още изложение на продукти за сигурност и отбрана, както и демонстративни стрелби на Артилерийско-стрелкови полигон „Марково”, които са насрочени за четвъртък сутринта, съобщава Шум.бг.

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.