Шефът на българското военно разузнаване е награден с най-високо италианско отличие

Шефът на българското военно разузнаване е награден с най-високо италианско отличие


Бригаден генерал Светослав Даскалов стана „Офицер на Ордена на Звездата на Италия“
Директорът на служба „Военна информация“ бригаден генерал Светослав Даскалов получи най-високото отличие на президента на Италианската република „Офицер на Ордена на Звездата на Италия“. То беше връчено от Стефано Балди – извънреден и пълномощен посланик на Италия в Република България, на официална церемония в посолството в София, съобщават от Министерство на отбранатаиха.

Бригаден генерал Светослав Даскалов е първият български офицер, отличен с тази награда за принос в развитието на отношенията между двете държави в областта на сигурността и отбраната.

„За мен „Орденът на Звездата на Италия“ е признание за моята страна и заслужена оценка за усилията на всички мои колеги от служба „Военна информация“ и за труда на нашите партньори в сферата на сигурността“, каза директорът на Служба „Военна информация“ на церемонията по награждаването. „Безспорно успехите, в която и да е област, се дължат на добро сътрудничество и партньорство, каквито вярвам имаме с Италианската република“, подчерта той и допълни: „Днес, когато България председателства Съвета на ЕС и основни акценти в дискусиите са гарантирането на сигурността и постигането на стабилност и консенсус, все по-осезаема е необходимостта от обединяване на усилията и задълбочаване на диалога между държавите.“

„Орденът на Звездата на Италия“ е създаден след Втората световна война. Връчва се с указ на президента на Италианската република за изключителни постижения в развитието на ползотворни, взаимноизгодни отношения и сътрудничество с други страни, както и за отбелязване на напредък в контактите с Италия.

На церемонията присъстваха още представители на парламентарната Комисия по отбрана, министерствата на отбраната и на вътрешните работи, Държавна агенция „Разузнаване“, Държавна агенция „Национална сигурност“ и Българската армия, пише още в съобщението на МО.
Източник: segabg.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !


Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *