Челен опит: Хората в Чехия ще имат право да притежават и да носят оръжие за защита на държавата

Челен опит: Хората в Чехия ще имат право да притежават и да носят оръжие за защита на държавата
За целта  се подготвят предложения за промени в Конституцията, които се отнасят до сигурността на държавата.

Докато Европейският съюз  всячески  се опитва да ограничи притежанието на огнестрелно оръжие от  гражданите, чешкото министерство на вътрешните работи върви в обратна посока, предаде  МИА от Прага.

Според вестник „Право“, чешкото министерство на вътрешните работи иска да даде възможност на гражданите да могат да притежават оръжие за защита  не само на тяхното здраве и имущество, но и за защита на държавата, когато има опасност от терористи или психично болни лица.

Затова се подготвят предложения за промени в Конституцията, които се отнасят до сигурността на държавата.

Целта на законопроекта е да се отговори на новите заплахи за сигурността, особено по отношение на опасността от актове на насилие, като например терористични атаки, активни нападатели, както и други   хибридни заплахи – се посочва в мотивите на министерството.

Според тях опитът на някои чужди страни показва, че наличието на въоръжена общественост може да бъде ключов фактор в такива ситуации.

Предложението за промени в конституцията предвижда право на чешките граждани за  притежание и носене на оръжие и боеприпаси, за да защитят своя живот и собственост, а с това да допринесат и  за осигуряване на вътрешния ред и сигурност и защита на териториалната цялост, суверенитета и демократичните основи на страната. / 30ДУМИ


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

  1. Ами правилно,когато е законен пистолета може да се проследи и залови стрелеца.когато човек има желание да се защитава по добре да е с законно оръжие отколкото да е незаконно.

Comments are closed.