Уникални КАДРИ! Руската армия изпитва най-новата си високопроходима техника

Уникални КАДРИ! Руската армия изпитва най-новата си високопроходима техника
Изпитания на нови образци военна техника започнаха в Арктика, съобщи руското министерство на отбраната, предава RT в неделя (19 февруари).

“Днес (19 февруари) специалисти от Главното автобронетанково управление на Министерството на отбраната на РФ и представители на военната промишленост започнаха провеждането на изследвания и изпитания на най-новите и съвременни модели военна и специална техника в арктически условия”, съобщи зам.-министърът на отбраната, ген. Дмитрий Булгаков.

Специалисти ще изпробват качествата на машините с висока проходимост в заснежени и заблатени местности по маршрута от село Такси до остров Котелни. След което групата ще се върне обратно по заледените води на Лаптевско море.

Експедицията има за цел да провери способността на техниката за работа на автономен режим при ниски температури, пояснява РИА “Новости”.

“В изпитанията участват армейски снегоходи, верижни транспортьори с ремаркета, специални транспортни средства с гуми със свръхниско налягане на базата на всъдеходите ТРЕКОЛ, преработени за нашите цели и, разбира се, модернизираните и отговарящи на всички съвременни изисквания транспортьори ДТ-10ПМ и ДТ-30ПМ”, поясни ген. Булгаков.
Източник: Руски дневник/Звезда


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

© 2016 Wars BG Всички права запазени