Ударен тандем: Изтребителят от 5-о поколение Су-57 и тежкият дрон “Охотник” ще работят заедно

Ударен тандем: Изтребителят от 5-о поколение Су-57 и тежкият дрон "Охотник" ще работят заедно


Тежкият ударен дрон “Охотник” е предназначен за операции, които да пробият вражеската ПВО с помощта на изтребителя от пето поколение Су-57.
“Предполага се, че “Охотник” ще може да работи заедно с изтребителя Су-57. Една от задачите на дрона ще е пробивът на вражеската ПВО, а след това в периметъра ще влизат бойните самолети, управлявани от пилоти”, заяви анонимен източник от руската военна индустрия, цитиран от интернет портала “Бог-рата”.

В бъдеще се очаква сформирането на тактическа група, която ще се състои от един Су-57 и 3-4 “Охотника”, свързани помежду си. Пилотът на Су-57 ще може дистанционно да управлява “Охотник”, създавайки максимални условия за успешно сътрудничество.

Според оценките С-70 “Охотник” ще достигне маса от 20 т, което е например два пъти повече от тактическия изтребител от четвърто поколение МиГ-29. Той ще лети с дозвукова скорост(до 1000 км/ч), а максималният му обхват ще бъде 3500 км. Дронът ще може да се изкачва на височина от 10 500 м, а високопрецизните оръжия ще могат да унищожават вражески цели на земята и да извършват въздушни разузнавателни операции.

Самолетът ще бъде направен по технология, която ще му осигури ниска видимост за вражеските радари. Основната конструкторска база за изграждането на този самолет е така наречената схема на “летящото крило”. Въоръжението му ще се носи във вътрешни бойни контейнери, подобно на изтребителите от пето поколение. Корпусът на безпилотния апарат ще бъде направен от композитни материали. Според руски източници той е в последна фаза на тестване, където ще приключат процесите по интегриране на електронните компоненти и неговото окончателно калибриране.

Су-57 е руски многоцелеви изтребител от пето поколение, разработен от ОКБ “Сухой”. Той е предназначен за изпълняване на огромен спектър от задачи. Самолетът ще упражнява абсолютно господство във въздуха над територията, в която се извършват сражения, унищожавайки различни наземни цели и надводни кораби, оборудвани с модерни противовъздушни бойни средства; ще извършва наблюдение и контрол на въздушното пространство на дълги разстояния; ще унищожава вражеските командни инфраструктури и т.н.

Източник: bg.rbth.com 

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.