Тотална излагация! Непобедимият Ф-22 „Раптор” бе приземен от… пчели

Тотална излагация! Непобедимият Ф-22 „Раптор” бе приземен от... пчели

Той е наричан най-добрият стелт изтребител в света, но Ф-22 „Раптор” на ВВС на САЩ показа, че не може да се справи с най-обикновен кошер на пчели, които търсели нов дом за своята кралица.

След полети във Вирджиния екипът по поддръжка открил нещо, „което изглеждало като облак от хиляди пчели”, да види от изпускателното сопло на изтребителя.Въпреки своя първоначален шок, механиците не извикали фирма за унищожаване на насекоми, а преместили безопасно колонията, за да може тя да продължи да дава мед за местен производител на бира.

Роякът от медоносни пчели е било открит да виси от изтребителя за 150 милиона долара на 11 юни след операции в базата Langley-Eustis в щата Вирджиния.

„Когато го видях ,изпаднах в шок, както всички останало, защото изглеждаше като облак от хиляди пчели. Аз обаче знаех, че те няма да ужилят никой и само си търсят ново място за живеене”, каза сержант Джефри Баскин.
Тотална излагация! Непобедимият Ф-22 „Раптор” бе приземен от... пчели
Разбирайки критично важната роля на пчелите в екосистемата, Баскин „решил, че може би трябва да извика експерт по пчелите, който да ги прибере”. Екипът се обадил на ентомолога на базата, който на свой ред се обадил на пенсионирания от ВМС на САЩ пчелар Анди Уестрич.

Според Уестрич, роякът е най-големият, който той е виждал. Колонията тежала почти 4 килограма, което е около 20 000 пчели.


Loading...

Експерти обясняват, че случилият се феномен, колкото и да е необичаен за обикновените хора, е нещо нормално за поведението на пчелите.
Източник: blitz.bg/

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.