Тестваха авиобомба на руския дрон “Орион”

Тестваха авиобомба на руския дрон "Орион"


На руския безпилотен летателен апарат “Орион” изпитаха бомба, съобщи “Российская газета”. За резултатите обаче няма никаква данни.

Изпитанията са проведени още миналата година, но информацията за това се появи едва сега, пише ТАСС, като цитира източник от руския отбранително-промишлен комплекс.

Не е известно какви боеприпаси са използвани. Още на военно-техническия форум “Армия 2017” обаче разработчиците представиха линия авиационно въоръжение за дронове с маса на боеприпасите от 25 до 50 кг. Те са изградени на модулен принцип с единна конструктивна база. Далекобойността им е до 100 км. На форума бе съобщено още, че боеприпасите ще участват в тестовете на един от “големите” руски дронове.

Тогава компанията “Кронщадт”, разработчикът на “Орион”, представи и свой блок за управление на оръжие за дрона.

“Орион” е руски безпилотен летателен апарат с голяма продължителност на полета и товароподемност. Предназначен е за визуално, радиоелектронно и радиотехническо разузнаване. Като разузнавателен апарат е тестван в Сирия.

Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.