Телевизионният канал CNBC: Москва не може да започне производството на свръхзвуковото оръжие

Телевизионният канал CNBC: Москва не може да започне производството на свръхзвуковото оръжие


Москва не може да започне производството на свръхзвуковото оръжие, анонсирано от руския президент Владимир Путин още през март тази година, съобщи телевизионният канал CNBC с позоваване на източници от американското разузнаване.
Кремъл не успява да създаде критично важни компоненти, без които ракетата, наречена “Авангард”, не може да функционира. Става дума за елементи от въглеводородно влакно.

Посочва се, че влакното, с които руската страна разполага, не е достатъчно надеждно и не осигурява нужната топлинна защита.

Корпусът на свръхзвуковото устройство не може да издържи нагряването, поради което вътрешните системи се повреждат, уточнява източник на медията.

Москва, за която разработването на оръжието е приоритет, обяви, че програмата ще бъде завършена до 2020 г.
Говорителят на Пентагона Ерик Пахон заяви, че засега руската страна демонстрира повече гръмки изявления за успехи, отколкото реални доказателства в тази посока.

Данните на CNBC опровергават твърденията на руските власти, които още през юли тази година обявиха, че вече разполагат с свръхзвуков ракетен комплекс “Авангард” и започват серийното му производство.
Източник: news.bg

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.