Танкът “Армата” говори с женски глас

Танкът "Армата" говори с женски глас
Танкът Т-14 “Армата” може да получи мъжки глас за женските екипажи, каза Михаил Бегман, ръководител на екипа от специалисти на корпорацията “Уралвагонзавод”, които подготвят оборудването за Парада на Победата на Червения площад.

Бегман каза още, че бордовата система за диагностика на Т-14 е в състояние да открие всякакви несъответствия в работата.

В такива случаи на екраните светва текстово предупреждение и женски глас информира екипажа за проблема, предаде “Взгляд“.

“Армата” говори с женски глас. Но ако имаме екипаж от жени, мисля, че можем да го настроим с мъжки глас”, забеляза той.

По-рано заместник-генералният директор на “Уралвагонзавод” Вячеслав Халитов съобщи, че “Армата” говори на танкистите чрез алгоритъм за действие: той може да забрани продължаване на движението и да препоръча проверка на нивото на охлаждащата течност. Халитов отбеляза, че военните са кръстили мелодичния женски глас на танка “Маша”.

В началото на март стана ясно, че конструкторите са решили проблема с липсата на удобства в танковете: в тежките машини, построени на платформата “Армата”, се появиха тоалетни.

Танкът Т-14, създаден на платформата “Армата”, за първи път бе публично демонстриран на Парада на Победата в Москва на 9 май 2015 година. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.